.

.

Naša priča

Počeci Ateljea Rebul sežu u davnu 1895. godinu, kada je Jean Cesar Reboul otvorio svoju prvu ljekarnu u Istanbulu. Ljekarna je preživjela povijesno razdoblje Osmanskog carstva i sve do danas je stalno prisutna na izvornoj adresi.

Godine 1920. g. Reboulu  se u poslu  pridružio Kemal Müderrisoğlu, jedan od prvih farmaceuta  u tadašnjoj Turskoj. Zajedno su postigli zapažene uspjehe i  njihova se priča nastavila još mnogo  godina.

1938. godine turskom je narodu prvi put predstavljena kolonjska voda s mirisom lavande. U početku se kolonjska voda proizvodila od lavande ubrane u vrtu gospodina Reboula, ali kasnije su je uvažali s juga Francuske. Čitav postupak izrade kolonjske vode bio je jedinstven. Naime, da bi se procesom destilacije lavande dobilo što čišće ulje lavande, a takvo je neophodno za proizvodnju kvalitetne kolonjske vode, cvjetovi lavande brali su se prije izlaska sunca. Ovaj jedinstveni postupak berbe postao je tradicija i koristi se i danas.

Reboul se 1939. godine odlučio vratiti u svoju domovinu i tako ljekarnu prepustio Kemalu Müderrisoğl. Kemal je preimenovao ljekarnu u Rebul ubrzo nakon što je Reboul otišao. Kolonjska voda od  lavande brzo je postala hit u Istambulu. Uporaba te kolonjske vode prenosila se s generacije na generaciju, brijači su je koristili kao čudesni proizvod za kosu kako bi ublažili stres svojih klijenata i tako dalje. Kolonjska se smatrla prestižnim poklonom. Međutim, 1981. kolonjska  je doživjela prekretnicu, naime  Rebul Lavender Cologne je dobila  zlatnu medalju Međunarodnog centra za kontrolu kvalitete proizvoda.

                                                                                                                      

Atelier Rebul

Na temelju bogatog iskustva, znanja i formula, za koje je zaslužan osnivač, Jean Cesaru Reboulu i kasnije Kemalu Müderrisoğlu, nakon 120 godina postojanja "ljekarne" došlo je vrijeme za sljedeći korak i tako je stvorena marka Atelier Rebul, a s njom i novi koncept poslovanje.

Danas se Atelier Rebul smatra ekskluzivnom franšizom koja nudi vrhunsku kozmetiku i mirise za različite namjene. Posebnost marke je njezina opstojnost. Riječ je o farmaceutskom nasljeđu starom 125 godina, pa je njegova posebnost u tome  što dan danas, još uvijek združuje najboljeprirodne sirovine s najsofisticiranijim znanstvenim formulama. Naša se suština temelji na sloganu našeg osnivača Jeana Cesara Reboula: "kvaliteta i povjerenje najvažnije su ostavštine obitelji Rebul".

                                                                                                              

0